Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

2020-2021

Дата: 24 грудня 2020 о 07:50, Оновлено 22 лютого 2022 о 07:37

«Виставки»

В березні  - місяці в шкільній бібліотеці нашої школи були організовані такі виставки:

 «Живий у правді віковій» до дня народження Т.Г. Шевченка - видатного українського поета, художника, мислителя, чия літературна спадщина вважається основою української літератури й сучасної української мови.

Тарас Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію народу, а люди будуть щасливими.

 

«Світ навколо тебе» - виставка енциклопедій: Загадки історії, Чудеса світу, Дивосвіт.

         Пізнавати навколишній світ і себе в ньому дитина починає змалку. Закладені природою допитливість, бажання пізнавати нове, спонукають її до безкінечних запитань, перетворюючи на невгамовну чомучку. Відповіді на свої запитання діти змогли знайти в викладених на виставці книгах.

        

«Екскурсія  бібліотекою»

Запрошуючи учнів до бібліотеки я проводжу  бібліотечні заняття для початкової ланки, на яких знайомлю їх з поняттям «бібліотека», « читач», «абонемент», з правилами поводження в бібліотеці та користування книжками     .

  В цьому році, в березні, на одному із занять, я провела екскурсію бібліотекою для учнів 1 – го класу. Діти побачили де зберігаються підручники та художня література, в читальному залі ознайомилися з бібліотечними виставками. Потім ми власними руками виготовляли книжечку. Оформляли титульну сторінку, придумували назву та оформляли сторінки у вигляді малюнків.

«Життя та творчість Лесі Українки».

У 3 – му класі був проведений бібліотечний урок «Життя та творчість Лесі Українки».

         25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) – видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки.

Упродовж свого життя Леся Українка написала близько 270 віршів. ЇЇ лірика сповнена глибокої пристрасті, ніжної душевності, щирої любові до рідної землі.

          Діти були коротко ознайомлені з біографією Лесі Українки. Передивилися відео «Цікаві факти з життя Лесі Українки». Ознайомилися з творчістю письменниці – віршами та казками, зачитуючи їх  та обговорюючи. А також передивилися спец – проект за участю артистки – ляльковода Олени Подолець « Мамо, іде вже зима».

                                                   

«Прикрась креативну ялинку»

22. 12. 2020 року у бібліотеці проведено виховний захід «Прикрась креативну ялинку». Креативність ялинки полягала в тому, що вона була зроблена з книжок. Діти з задоволенням виготовляли прикраси з паперу. В ході роботи відгадували новорічні загадки, передивлялися мультфільми.

   Справившись з роботою. Діти прикрасили ялинку  на свій смак. Настрій був чудовий: співали пісні під карооке. В кінці заходу їх ждав сюрприз. В чобітку Діда Мороза вони знайшли цукерки.

 Як виявилось потім,ця книжкова ялинка стала чарівною, бо відразу ж побільшало відвідувачів у бібліотеці.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

У  бібліотеці оформлено тематичну книжкову виставку до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Цей день вперше було відзначено 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

Метою нашої виставки є звернення уваги учнів до вирішення проблеми епідемії, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих, поглиблення знань про способи передачі та профілактики захворювання, пропагування здорового способу життя.

« Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним злітав»  

24 листопада в Україні вшановують пам'ять безневинно загублених. Голодомор – явище, яке навіки викарбовано в книзі буття українців. Ці трагічні сторінки нашої історії, яке поглинуло мільйони безневинних,– не підлягає забуттю.

Про події, які відбувалися   у 1932–1933 роках, свідчили представлені на виставці « Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним злітав»  спогади жителів нашого села: Німченко Віри Гаврилівни, Ковальчук Мотрьони Григорівни, Гавриш Марії Семенівни.

«Майдан – це стан душі і поклик серця»

 До 21 листопада 2020 року.

 Фото - виставка «Майдан – це стан душі і поклик серця»

Майдан 2004 року та Революція Гідності 2013 року стали символом Свободи і Гідності українського народу. Українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

День писемності

До Дня писемності, на виставці «Корифеї українського слова»  читачі знайдуть видання славетних майстрів рідного слова: Івана Нечуя - Левицького, Пантелеймона Куліша ,Івана Карпенка –Карого, Михайла Коцюбинського, Григорія Квітки – Основ`яненка  , які прославляли свою країну, свою рідну мову, бо мова – це засіб відображення національної культури, розвитку і збереження духовної та матеріальної спадщини.

До Дня писемності в кабінеті української мови та літератури  разом з вчителем Повалій В.І.  проведена виховна година « Мова – душа народу» . Мета  заходу направлена на виховування в дітей любові й поваги до рідного слова, до історії свого народу.

На виховній годині була показана презентація «Як до людей прийшла книга», з якої діти дізналися  про шлях народження книги і порівняли сучасну книгу з найпершими сторінками найдавніших книжок.

 «Вогонь друг – вогонь ворог»

Вогонь здавна є другом людини. Він допомагає їй обігрітися і одягтися. З його допомогою людина варить метал, готує собі їжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людині проникнути в таємниці космосу.

Але вогонь може стати і жорстким ворогом, якщо з ним необережно поводитись, він виходить

 з- під контролю людини, може знищити міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться у нього на шляху. Часто у вогні гинуть люди.

Приблизно кожна шоста – восьма пожежа в нашій країні виникає від пустощів дітей, від їхнього невмілого поводження з вогнем. Кожен п’ятий, що загинув під час пожежі – неповнолітній. Для того, щоб нагадати як поводитись в критичних ситуаціях на тижні пожежної безпеки була організована виставка      «Вогонь друг – вогонь ворог».

«Казка в твоєму житті»

У 1 – му класі Михайлівської  школи був проведений виховний захід «Казка в твоєму житті». Його метою було збагатити світ дітей казковою книгою, розвивати в них пізнавальний інтерес до літературних героїв,виховувати любов до  читання.

Захід був проведений у формі гри. В конкурсі  « Продовж казку»  дітям було запропоновано початок казок, які вони повинні  продовжити.

 В наступному конкурсі «Казкова загадка»  учні відгадували загадки про тварин та називали, в якій казці зустрічаються ці герої.

Діти активно брали участь у виховному заході.

« День малюнків  улюблених казок»

На тижні пройшов конкурс « День малюнків  улюблених казок». Діти залюбки взяли участь у ньому. Кращі роботи  були виставлені  на стіні дитячої творчості «Талановиті пальчики».

Бабин Яр

          

Людство, на хвилину зупинис

У минуле спомин простели.

Над святою пам'яттю схилися

                                 Тих, що безневинно полягли…

Бабин Яр… Всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Тут в роки фашистської окупації було розстріляно понад 100 тисяч мирних громадян, військовополонених, євреїв та циган, а також партійних та радянських активістів, підпільників, партизанів, членів ОУН, заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших людей, які не схилили голови перед ворогом.

Нині фактично не існує на мапі Києва Бабиного Яру, його зрівняли із землею. Є тільки згадка пам'ять

про нього.

            В пам'ять жертв цієї трагедії в  бібліотеці  оформлено фото - виставку « Трагедія Бабиного Яру». Користувачі бібліотеки мають можливість переглянути ілюстрації-спогади очевидців.

День миру

Голубко біла, ти лети у світ,

Хай буде мир у небі голубому.

Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,

Приносить радість родові людському.

 

День миру заснований 30 листопада 1981 року і протягом 20 років відзначався у день відкриття сесії ООН (кожен третій вівторок вересня). У 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі. В якості емблеми використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру який проходив у Парижі у 1949 році.

Безпека на дорозі – безпека життя

З 07. 09 по 11. 09.2020 р.  проходив тиждень спорту та безпеки вуличного руху. В бібліотеці нашого закладу була оформлена виставка «Безпека на дорозі – безпека життя», головною метою якої було вкотре нагадати дітям про безпечне поводження  на дорозі.

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.